Nieuws & artikelen.

Waarom slimme investeerders in Leicester investeren

Leicester, een stad met een rijke geschiedenis, biedt een aantrekkelijke kans voor vastgoedbeleggers die op zoek zijn naar winstgevende investeringen in het hart van Engeland. Met zijn strategische ligging, robuuste economie en ambitieuze stadsvernieuwingsprojecten biedt Leicester een aantrekkelijke kans voor diegenen die hun beleggingsportefeuilles willen diversifiëren en op lange termijn voordelen willen oogsten.

Economie

De economie van de stad, verankerd door sectoren als productie, gezondheidszorg, financiële dienstverlening en onderwijs, toont veerkracht en aanpassingsvermogen, waardoor Leicester een magneet is voor zowel bedrijven als talent. Vooral de financiële dienstverlening groeit hard. Sectoren als Finance (+65%), Auditing (+94%) en Accounting (+94%) voeren hier de boventoon. De aantrekkingskracht voor hoogopgeleide, doorgaans goedbetaalde werknemers, zal hiermee alleen maar toenemen, zo is de verwachting. Wat zal dat gaan betekenen voor de huur- en aankoopprijzen van vastgoed in de stad?

Ale je de strategische ligging van Leicester in de East Midlands combineert met de uitstekende vervoersverbindingen, waaronder spoor-, weg- en openbaarvervoernetwerken, dan krijg je de allure van een belangrijke investeringsbestemming

Stadsvernieuwing

De stadsvernieuwing van Leicester is in volle gang, met ambitieuze projecten die de skyline hervormen en verwaarloosde gebieden nieuw leven inblazen. Er werd reeds meer dan £100 miljoen geïnvesteerd in vernieuwingsprojecten, waardoor de stad een ware metamorfose ondergaat. Die investeringen creëren levendige buurten voor gemengd gebruik, zorgen voor het opknappen van culturele bezienswaardigheden en het verbeteren van de bereikbaarheid.

Opmerkelijke projecten zoals de vernieuwing van Leicester Waterside en het herontwikkelingsinitiatief van het centraal station gebied, leiden deze transformatie. Ze beloven de leefbaarheid, aantrekkelijkheid en economische kracht van de stad te verbeteren. Beleggers zullen profiteren van de rimpeleffecten van deze stadsvernieuwing, aangezien de waarde van onroerend goed stijgt en de vraag naar huurwoningen in gerevitaliseerde buurten toeneemt.

Leicester Waterside
Leicester treinstation

Bevolkingsgroei stimuleert de vraag

De bevolking van Leicester neemt toe, gedreven door een diverse mix van demografieën, waaronder studenten, professionals en gezinnen die zich aangetrokken voelen tot de onderwijskansen, werkgelegenheidsvooruitzichten en de levenskwaliteit van de stad. De twee universiteiten en hogescholen zorgen voor een toestroom van studenten. En die toestroom voedt de vraag naar huurwoningen en biedt investeerders een lucratieve kans om te profiteren van de bloeiende studentenhuisvestingsmarkt van de stad.

De status van Leicester als regionaal economisch centrum trekt veel professionals aan die op zoek zijn naar werk en betaalbare huisvestingsmogelijkheden. Door deze ontwikkeling wordt de vraag op de vastgoedmarkt verder gestimuleerd. Beleggers kunnen deze groeiende vraag benutten om consistente huurinkomsten en kapitaalgroei te bereiken, waardoor ze gepositioneerd zijn voor succes op de lange termijn in de bloeiende vastgoedmarkt van Leicester.

Verwachte bevolkingsgroei Leicester

Samenvatting

Leicester biedt grote kansen voor vastgoedbeleggers die willen profiteren van het rijke erfgoed, de economische bedrijvigheid en de ambitieuze stadsvernieuwingsprojecten. Met een diverse economie, een groeiende bevolking en een strategische ligging biedt Leicester een aantrekkelijke investeringsoptie voor diegenen die op zoek zijn naar groei en welvaart op lange termijn in het hart van Engeland. Door de kansen van de dynamische vastgoedmarkt van Leicester te grijpen en gebruik te maken van haar sterke punten als bloeiende stad, kunnen beleggers beginnen aan een reis van succes en welvaart in een van de meest veelbelovende investeringsbestemmingen van het Verenigd Koninkrijk.

Meer weten?

Boek je gratis 1-uur infosessie

Meer weten? Boek meteen een gratis info-sessie van 60 minuten en leer alles over investeren in Engels vastgoed.

Onze gratis maandelijkse nieuwsbrief

Blijf gratis op de hoogte van nieuws over vastgoed in Engeland en van interessante investeringsprojecten. 

Financieren? Hoe werkt dit?

Ut enim ad minim veniam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Overig nieuws

Nieuws
Nieuws

Waarom slimme investeerders in Leicester investeren

Nieuws
Nieuws

We gaan met zijn allen uitponden

Nieuws
Nieuws

Hoe financier ik een micro-vennootschap?

Nieuws
Nieuws

Short Stay verhuren – hoe doe je dat?

Nieuws
Nieuws

Kasteeltje kopen in Schotland?

Nieuws
Nieuws

Een hypotheek in Engeland: 10 tips

Aanvraag ontvangen

Uw aanvraag is goed ontvangen. Een berichtje is onderweg naar uw e-mail adres.