Nieuws & artikelen.

We gaan met zijn allen uitponden

Terwijl de vraag naar huurwoningen door de stijgende hypotheekrente sterk toeneemt, verkopen steeds meer Nederlandse particuliere eigenaars én bedrijven hun investeringsvastgoed in Nederland. Vele eigenaars zetten hun woning te koop zodra de huurder vertrekt.

Uitponden” heet dat in het vastgoed-jargon.

De nieuwe fiscale regels vanaf 2025 maken het zowel voor particuliere investeerders als voor investerings- en pensioenfondsen zeer lastig om nog genoeg rendement te halen en bijvoorbeeld de rentelasten te betalen.

De recent gestemde “Wet op de betaalbare huur” gaat hierin nu nog een stapje verder. In die wet wordt bepaald dat het bestaande puntensysteem vanaf 1 juli 2024 ook geldt voor “middenklasse” huizen. Daardoor worden de huurinkomsten sterk gelimiteerd voor wie minder dan 186 punten haalt. 

Volgens CBRE staan de binnen- en buitenlandse investeringsfondsen in de rij om hun woning-portefeuilles te verkopen en het vrijgekomen geld te transfereren naar andere (meer lucratieve) investeringen.

Verstoorde huurmarkt

Het gevolg van meer vraag en minder aanbod is uiteraard een verstoorde huurmarkt, die vanaf 2025 nog meer onder druk zal komen, zeker in de armere segmenten van de bevolking.

De aankomende middenhuurregeling zou dit probleem bovendien nog groter kunnen maken, door het rendement op huurwoningen verder te beperken. De logica is dan natuurlijk dat er grote tekorten zullen ontstaan in huurwoningen en dus ook lange wachtlijsten.

Engels vastgoed

Gelukkig blijft buitenlands vastgoed gespaard van de fiscale druk van de Nederlandse regering. Door het dubbele belastingverdrag kan de Nederlandse staat geen belastingen heffen op buitenlands vastgoed.

Door het investeringsvriendelijk klimaat in Engeland, blijft de de totale belastingdruk daar erg laag. Zo hou je bij klein investeringsvastgoed (bv een één slaapkamer flat van £150.000) al snel een netto huurrendement van 4.5 tot 6.5% en bij studentenflats zelfs nog 2% meer.

Ook profiteren van fiscaal vriendelijk investeren in Engels vastgoed? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor verdere uitleg over deze fantastische markt.

Meer weten?

Boek je gratis 1-uur infosessie

Meer weten? Boek meteen een gratis info-sessie van 60 minuten en leer alles over investeren in Engels vastgoed.

Onze gratis maandelijkse nieuwsbrief

Blijf gratis op de hoogte van nieuws over vastgoed in Engeland en van interessante investeringsprojecten. 

Financieren? Hoe werkt dit?

Ut enim ad minim veniam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Overig nieuws

Nieuws
Nieuws

Waarom slimme investeerders in Leicester investeren

Nieuws
Nieuws

We gaan met zijn allen uitponden

Nieuws
Nieuws

Hoe financier ik een micro-vennootschap?

Nieuws
Nieuws

Short Stay verhuren – hoe doe je dat?

Nieuws
Nieuws

Kasteeltje kopen in Schotland?

Nieuws
Nieuws

Een hypotheek in Engeland: 10 tips

Aanvraag ontvangen

Uw aanvraag is goed ontvangen. Een berichtje is onderweg naar uw e-mail adres.