Nieuws & artikelen.

Prijzen stijgen in maart met 1.5%

Hoe je graag een vinger aan de pols rond de prijzen van vastgoed in Engeland? Echt moeilijk is dat tegenwoordig niet, want vele grote spelers publiceren hun vooruitzichten met de regelmaat van de klok.

In Nederland en Vlaanderen zijn het dikwijls statistieken van notarissen. In Engeland zijn het de grote vastgoedspelers en de online vastgoedsites die de statistieken leveren.

De marktleider van de online vastgoedsites in UK is ongetwijfeld rightmove.co.uk, een beursgenoteerd bedrijf dat er gezonde financiën op nahoudt.

Prijsstijging

Voor Maart 2024 noteert Rightmove een gemiddelde stijging van 1.5% ten opzichte van Februari, ruim boven het langjarige maartgemiddelde van 1%.

De markt veert dus terug op, nadat het in 2023 een “kwakkeljaar” geweest is, vooral onder druk van de hogere rentestanden.

Maar op het moment blijken kopers weer actiever te worden, zelfs meer dan in een gewone lentemaand.

“Gemiddeld” £370.000

De “gemiddelde” prijs van een woning is daarmee gestegen tot £370.000. Maar een gemiddelde prijs is natuurlijk altijd een gevaarlijk concept in een land zoals Engeland, waarbij appartementen in de grootsteden een veelvoud zijn van die in kleinere dorpen.

Gelukkig geeft Rightmove hier ook de nodige details. Zo zijn de prijzen in Hull het afgelopen jaar met 3% gedaald tot £162.000 , terwijl die in London met 9% gestegen zijn tot gemiddeld £710.000. In Manchester gaat het gemiddelde huis over de toonbank voor £294.000, 5% meer dan in 2021.

Grote verschillen dus, zowel in het absolute getal als in de schommelingen.

En ook rentetarieven

Rightmove houdt ook een vinger op de pols van de rentetarieven. Die zijn lichtjes aan het stijgen. Zo steeg in maart het gemiddelde van 4.64 naar 4.84%. Helaas zijn deze rentetarieven alleen beschikbaar voor Engelsen en niet voor buitenlandse investeerders. Voor hen geldt helaas nog steeds een wat hoger tarief. 

Meer weten?

Boek je gratis 1-uur infosessie

Meer weten? Boek meteen een gratis info-sessie van 60 minuten en leer alles over investeren in Engels vastgoed.

Onze gratis maandelijkse nieuwsbrief

Blijf gratis op de hoogte van nieuws over vastgoed in Engeland en van interessante investeringsprojecten. 

Financieren? Hoe werkt dit?

Ut enim ad minim veniam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Overig nieuws

Nieuws
Nieuws

Kasteeltje kopen in Schotland?

Nieuws
Nieuws

Een hypotheek in Engeland: 10 tips

Nieuws
Nieuws

Prijzen stijgen in maart met 1.5%

Nieuws
Nieuws

Doe eens een RICS valuatie of survey

Nieuws
Nieuws

Re-sale studentenwoningen

Nieuws
Nieuws

Over Ponden, inflatie en huurprijzen

Aanvraag ontvangen

Uw aanvraag is goed ontvangen. Een berichtje is onderweg naar uw e-mail adres.