Studenten vastgoed.

Investeerders met een relatief klein budget of die op zoek zijn naar een hoog huurrendement en dus cashflow, kunnen via UKvastgoed.nl aan fantastische studentwoningen komen. Met prijzen vanaf £60.000 en netto huurrendementen van rond de 7% een zeer interessante optie voor iedere vastgoedinvesteerder. Met behulp van profesionele verhuurorganisaties wordt u volledig ontzorgd. 

Studentenwoningen worden vaak aangeduid met de afkorting PBSA, wat staat voor Purpose Built Student Accomodation. Het betreft panden met studio’s en kamers, puur gebouwd voor studenten. Je mag er alleen wonen als je ingeschreven staat bij de Hogeschool of Universiteit in de omgeving van waar het gebouw staat.

Vanaf ongeveer £60.000 kunt u al eigenaar zijn van een studentenwoning. Met netto huurrendementen van rond de 7%, ontwikkelt u een mooie cashflow op uw portfolio.

 

Vanaf ongeveer £60.000 kunt u al investeren in een bestaande studentenwoning. Studentenwoningen die nog gebouwd worden, zijn echter vaak iets duurder.

Er zijn verschillende studentenwoningen te onderscheiden. Van een kamer van rond de 12 m2 met gedeelde keuken tot aan studio’s met eigen badkamer en keuken van boven de 25 m2.

Met studentenwoningen kunt u hoge huurrendementen verdienen, doorgaans zo rond de 7% netto per jaar. In Engeland worden de huurprijzen jaarlijks geïndexeerd op basis van inflatie, maar deze indexering kan ook hoger uitvallen wanneer er in de betreffende plaats grote tekorten zijn. Een voorbeeld is Durham met een huurtoename van 10.2% in het jaar 22-23.

De markt voor studentenwoningen beperkt zich vooral tot investeerders. Als niet-student kunt u er niet zelf gaan wonen en studenten kopen niet snel een studentenwoning voor zichzelf. Daarnaast is het niet mogelijk om een financiering te vestigen op een studentenwoning. Het betreft dus een cash aankoop.

Om deze redenen wordt de waarde van een woning niet bepaald door de vrije markt, maar door het netto huurrendement wat een investeerder erop kan verdienen na aanschaf.

Dit heeft voor u als investeerder zowel voor- als nadelen.

  • Een mogelijk nadeel is dat de woning tijdens rentedalingen niet in waarde toeneemt, zoals woningen op de vrije mark dat wel kunnen doen. Hier staan echter meerdere voordelen tegenover.
  • Zoals eerder genoemd is het vooral het hoge huurrendement waar u het van moet hebben. Die is heel constant en groeit vrijwel ieder academisch jaar. Hoge of lage hypotheekrente standen hebben hier weinig invloed op.
  • Doordat de huur jaarlijks geïndexeerd wordt, stijgt de waarde ook jaarlijks mee. Uw netto rendement stijgt en aangezien er kopers te vinden zijn rond de 7%, kan het verschil uitgedrukt worden in meerwaarde van uw investering.

 

U kunt geen hypotheek vestigen op een studentenwoning. Het betreft een cash aankoop.

Mocht u toch willen financieren dan zou u hier een ander onderpand voor in kunnen zetten, zoals de overwaarde van uw woonhuis of andere vastgoedinvesteringen.

Aangezien wij geen financieel  advies kunnen geven zou u voor dergelijk vragen contact op kunnen nemen met uw financieel adviseur.

Een paar keer per jaar vinden wij geschikte projecten om aan te bieden via onze website. Doorgaans zijn deze projecten echter snel uitverkocht, dus wacht niet te lang wanneer er een project beschikbaar is. Als u op zoek bent naar een studentenwoning, kunnen wij u toevoegen aan de verzendlijst van onze nieuwsbrief, zodat u als eerste op de hoogte bent van nieuw aanbod in dit segment.

Tot op heden is de minimale EPC voor studentenwoningen EPC-E. Er liggen plannen bij de overheid om dit te verhogen naar C.

Om deze reden bieden wij bij UKvastgoed.nl alleen studentenwoningen aan die EPC-C of hoger hebben.

Gigantisch fiscaal voordeel!

Wanneer u kiest voor een investering in een studentenwoning, kiest u voor lage instapkosten, een hoog huurrendement en weinig kans op waarde-schommelingen als gevolg van macro-economische oorzaken.

Als potentiële grote waardestijging een belangrijker onderwerp is voor uw investering, dan kunt u ook kiezen voor (nieuwbouw) residentieel vastgoed.

Klik op de bovenstaande link voor meer informatie over residentieel vastgoed.

Gigantisch fiscaal voordeel!

Het is best om de aanvraag op te starten bij de intekening van het vastgoed om een indicatieve rate te krijgen en dan twee maanden voor de oplevering de definitieve aanvraag in te dienen. Uiteraard helpen wij bij de aanvraag en het contact met onze mortgage broker.

Meer weten?

Boek je gratis 1-uur infosessie

Meer weten? Boek meteen een gratis info-sessie van 60 minuten en leer alles over investeren in Engels vastgoed.

Onze gratis maandelijkse nieuwsbrief

Blijf gratis op de hoogte van nieuws over vastgoed in Engeland en van interessante investeringsprojecten. 

Financieren? Hoe werkt dit?

Ut enim ad minim veniam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Anouk Vennegoor of Hesselink,
account manager Rabobank

Aanvraag ontvangen

Uw aanvraag is goed ontvangen. Een berichtje is onderweg naar uw e-mail adres.